top of page
Hair Model

Fransförlängning 

L A S H E S   B Y    L Y X 

Fransförlängning är en väldigt populär metod runt om i hela världen och även en mycket omtyckt behandling hos oss. Behandlingen passar dig som har tröttnat på lösögonfransar och önskar en mer hållbar lösning. Vi erbjuder både volym- och singelfransar beroende på om man vill ha naturliga eller mer extrema fransar. 


På Flawless kliniken ingår alltid en konsultation när du gör en fransförlängning. I samband med konsultationen går du tillsammans med vår fransstylist igenom behandlingen och vilka fransar som ska göras utefter dina förutsättningar och önskemål. 

Fransförlängning : Om
Hair Model Smiling

Mer om behandlingen: 

En Skönhetsklinik med allt du behöver

Fransförlängning innebär att en eller flera lösfransar fästs på dina naturliga ögonfransar med ett semi-permanent lim som gör att fransarna vanligtvis håller i upp till en månad. På så sätt kan man forma ögonfransarna och även välja längden på fransarna enligt önskemål. När man gör en fransförlängning finns det olika metoder att välja mellan vilka är singelfransar och volymfransar. 


VOLYM
Volymfransar innebär att man applicerar en så kallad volymknippe på dina naturliga fransar med hjälp av ett semi-permanent lim. Varje volymknippe innehåller 2-5 fransar. Detta skapar ett mer fjäderligt och fluffigt resultat. Eftersom volymfransar är tunnare och fjäderlätta är det dessutom skonsamt mot dina naturliga fransar. Därmed är det möjligt att applicera flera hundra fransar och uppnå ett fylligare resultat utan att dina egna fransar skadas. Volymfransar passar även dem som har glesa eller korta fransar.


SINGEL
Singelfransar är en klassisk metod inom fransförlängning och innebär att man applicerar en frans på varje naturlig frans. Fransstylisten anpassar längden, fylligheten och böj efter ditt öga. Det finns flera olika böj att välja mellan som gör att man kan uppnå lyfta fransar. Därmed behöver man inte använda sig av en fransböjare. Med singelfransar kan man åstadkomma ett mer naturligt utseende. 


Att tänka på inför en behandling:
Inför en fransförlängning ser vi gärna att du kommer med rena fransar. Fria från smink och andra produkter som feta krämer eftersom dessa försämrar förutsättningarna för att fransarna ska fästa på dina naturliga ögonfransar. 

Fransförlängning : Om
Beauty Model

Att tänka på efter en behandling:

Efter en fransförlängning är det viktigt att fransarna inte kommer i kontakt med ånga eller vatten de första 24 timmarna. Då limmet ännu inte torkat kan fransarna lossna. Om du inom några timmar efter behandling upplever att det sticker eller kliar på ögonlocket är det viktigt att ta kontakt med våra fransstylister för omedelbar borttagning. Detta kan vara resultat av att du drabbas av en allergi mot limmet och då är det viktigt att avlägsna limmet omedelbart. 

För en längre hållbarhet är det viktigt att ta hand om fransarna och följa skötselråden. Tvätta fransarna dagligen och borsta gärna igenom fransarna två gånger om dagen för att undvika att fransarna sätter ihop sig och lossnar. Gnugga, pilla och ryck inte fransarna mer än nödvändigt. Tänk på att inte använda oljebaserade produkter för längre hållbarhet, detta kan göra att limmet löser upp sig. 
Vi rekommenderar att man avstår från vattenfast smink därför att det oftast kräver användning av oljebaserade rengöringsprodukter för att avlägsna sminket. Använd heller inte mjukgörande krämer innehållande Propylen Glykol i ögonområdet då även detta löser upp limmet. Fransförlängning : Om
Model

Vanliga Frågor & Svar 


Sliter fransförlängningen på mina egna  fransar?
En fransförlängning skadar inte dina naturliga fransar om den är utförd på rätt sätt och om du tar hand om dem och följer skötselråden. För att undvika slitage av dina naturliga fransar är det bland annat viktigt att inte rycka i fransarna. Vill man ta bort fransförlängningen rekommenderar vi att man bokar en borttagning där våra fransstylister hjälper dig att avlägsna fransförlängningen med hjälp av en remover. 


Hur länge håller en fransförlängning?
En fransförlängning kan ha en hållbarhet som är lika lång som din naturliga ögonfranscykel, ungefär 30-45 dagar. Under denna cykel tappar man ungefär 25-35 fransar naturligt och i samband med detta avlägsnas även fransförlängningen. Därför rekommenderar vi att man gör en påfyllning efter 2-3 veckor och nytt set efter fyra veckor. 
Hur länge en fransförlängning håller beror inte bara på den naturliga ögonfranscykel då yttre påverkan är också avgörande. Det är viktigt att följa de skötselråd som finns för fransarna inte ska lossna. 


Hur långt tid tar behandlingen? 
Ett nytt set av fransförlängning kan ta mellan 1,5-2 timmar. En påfyllning brukar ta från några minuter till någon timme. 

Vilka kan inte göra fransförlängning?
Vi utför ingen fransförlängning på gravida eller ammande personer. Vi kan heller inte utföra fransförlängning på dig som är överkänslig/allergisk mot lim.

Fransförlängning : Om
Fashion Model

LASHES BY LYX


Fransförlängning : Tjänster
Naked Beauty

Volymfransar  

850kr ( Ord 1200kr ) 

Red Matte Lipstick

Singelfransar 

700kr ( Ord 1000kr ) 

bottom of page