top of page
cfec4fcad4ebf88a4f5bdf8e2a38fe34.png

LÄPPTATUERING 

Läpptatuering är en kosmetisk tatuering på läpparna som ger ett långvarigt resultat. Behandlingen kan utföras i flera syften. Korrigering av missfärgningar, symmetri, dölja ärr, visuellt förstora läpparna eller för att få en sminkad look. 
Läpptatuering är ett perfekt alternativ för dig som vill spara tid och har tröttnat på att använda läppstift. 

På Flawless kliniken utförs läpptatuering av våra PMU-artister som är specialiserade inom området. Våra PMU-artister anpassar din läpptatuering efter dina förutsättningar och önskemål. Vid frågor och funderingar kan du alltid kontakta oss. Mer om behandlingen: 
Med en läpptatuering kan man förstärka läpparnas kontur eller färgsätta hela läpparna för att få en fördjupad läppfärg som ger en läppstifts-effekt. Läpptatuering utförs med hjälp av ett handhållet verktyg. Med maskinen skapar man extremt fina linjer med hjälp av små micronålar som går jämnt in i huden. När man förstärker läppkonturen skapas först en tunn linje längs läppens ytterkant för att rama in läppen och göra de symmetriska. Sedan skuggas färgpigmentet en bit in i läppen för ett fint övergång mellan tatueringen och de naturliga läpparna. När man fyller i hela läpparna, skuggas färgpigmentet över yttre delen av läppen.


Att tänka på efter en läpptatuering: 
Efter en läpptatuering är det vanligt att uppleva rodnad och irritation på huden runt om läpparna. Detta är normalt och övergår vanligtvis inom några dagar. Det är viktigt att följa de eftervårds råden som finns då det påverkar hur slutresultatet av din tatuering blir. Några dagar efter behandlingen kan det skapas en skorpa på läpparna. Låt den falla bort av sig själv. Under läkningstiden är det viktigt att undvika yttre påverkningar, pilla/klia därför inte tatueringen. Dessutom är det viktigt att man avstår helt från intensiv träning, bastu och bad samt kraftig solexponering då detta påverkar läkningsprocessen negativt och gör att färgen bleknar mer än vanligt. Undvik även smink tills läpparna har läkt helt. Läkningsperioden efter en kosmetiskt tatuering brukar vara omkring 14 dagar och därefter kan du återgå till vanliga aktiviteter. Den slutliga färgen av din tatuering brukar oftast uppträda efter en månad. 

Läpptatuering: Om
Bridal Makeup

Vanliga frågor & svar:


Hur går en läpptatuering till?
Behandlingen påbörjas med en konsultation där du tillsammans med PMU-artisten går igenom förväntningar och önskemål med behandlingen. Sedan väljer man läppformen och läppfärgen. Därefter skissar PMU-artisten en läppform som man sedan utgår från när man gör läpptatueringar. Fortsättningsvis applicerar man desinfektionsmedel och bedövningsmedel på läpparna. Med hjälp av PMU-maskinen fyller man i läpparna med färgpigmentet. Behandlingen avslutas genom att ett antiinflammatoriskt medel appliceras på läpparna.  
Får jag välja vilken färg jag önskar på läpparna?

 Ja, du får välja vilken färg du önskar på läpparna. Vi erbjuder ett stort utbud av olika färgpigment som du kan välja mellan. Du kan välja mellan mjuka eller starka färger beroende på om du vill ha en naturlig läpptatuering eller ett mer sminkad utseende. 

Gör behandlingen ont?
Smärta är en upplevelse som kan variera mellan olika individer. De flesta som utför en läpptatuering upplever att det gör ont men att det är en hanterbar smärta. Vi erbjuder även bedövningssalva för dig som önskar det. 

Hur länge håller en läpptatuering?
En läpptatuering ger ett semipermanent resultat där hållbarheten kan påverkas av olika faktorer såsom hudtyp, ålder, pigmentfärg och yttre påverkan. Exempelvis kan färgen fästa sig sämre vid fetare hudtyper. Därför är hållbarheten individuell. Det vanligaste är att läpptatueringar börjar blekna efter ungefär 1-3 år och då rekommenderar vi en påfyllning av läpparna. 

Läpptatuering: Om
Red Lips
Läpptatuering: Tjänster
Mun

Läpptatuering Lipliner/Läppkontur

4500kr 

Lips makeup

Läpptatuering Combo lips 

5900kr 

Ask an Expert

Läpptatuering Konsultation 

Denna tjänst är kostnadsfri 

bottom of page