top of page
Beautiful Pout

Ögonbrynstatuering med maskin 

Ögonbrynstatuering är en traditionell metod inom kosmetiskt tatuering. Genom en ögonbrynstatuering kan man forma och färga ögonbrynen semipermanent med hjälp av en speciell maskin. Detta betyder att du som upplever ojämnheter eller har obefintliga hårstrån kan nu få de ögonbrynen du önskar. 

Ögonbrynstatuering : Tjänster
Beauty in Nude Makeup

Ögonbrynstatuering 

På Flawless kliniken utförs ögonbrynstatuering av våra PMU-artister som är specialiserade inom området. 
Våra PMU-artister anpassar din ögonbrynstatuering utifrån dina förutsättningar och önskemål. Vid frågor och funderingar kan du alltid kontakta oss. 

Hur går det till?
Behandlingen påbörjas med en konsultation där du tillsammans med PMU-artisten går igenom förväntningar och önskemål med behandlingen. Därefter formas ögonbrynen med hjälp av en penna som en mall för ögonbrynstatueringen. Sedan fylls ögonbrynet i med det utvalda färgpigmentet med hjälp av maskinen. 

cfec4fcad4ebf88a4f5bdf8e2a38fe34.png

Att tänka på inför en behandling:

Inför en ögonbrynstatuering det viktigt att inte äta blodförtunnande mediciner som aspirin och acetylsalicylsyra. Undvik därför läkemedel som Waran, Ipren och Treo eftersom dessa gör att man blöder mer under behandlingen. Även kosttillskott som Omega-3 bör undvikas inför behandlingen. Vi rekommenderar inte att man dricker koffeinhaltiga drycker inför behandlingen då koffein har en negativ påverkan och kan orsaka blödningar.Undvik alkoholintag minst 48 timmar innan behandlingen. Tänk även på att inte sola 24 timmar innan ditt besök då solbränd hud som utsatts för mycket solexponering kan göra att pigmenteringen inte sätter sig i huden.

Eyebrows Makeup

Att tänka på efter en behandling: 

Efter en ögonbrynstatuering är det vanligt att uppleva att huden är irriterad och svullen. Detta är normalt och övergår vanligtvis inom några dagar. Det är viktigt att följa de eftervårds råden som finns då det påverkar hållbarheten och även hur slutresultatet av din tatuering blir.  Tvätta ögonbrynen regelbundet och applicera vaselin ungefär 3-5 gånger om dagen för att tatueringen ska läka så bra som möjligt. Under läkningstiden är det viktigt att undvika yttre påverkningar, pilla/klia därför inte tatueringen. Dessutom är det viktigt att man undviker intensiv träning, bastu och bad samt kraftig solexponering, detta kan påverka läkningsprocessen negativt och göra att färgen bleknar mer än vanligt. 
Under de första dagarna efter en ögonbrynstatuering är det vanligt att uppleva ögonbrynen extremt mörka. Färgen kommer inom 2-4 veckor att avta successivt. Det slutliga resultatet ser man när huden har läkt helt. Beroende på vilken hudtyp man har fäster färgen olika bra vilket betyder att vissa behöver påfyllning oftare medan andra mindre. Vi rekommenderar att man fyller på från ungefär 6-10 månader.

On the Phone

Frågor & Svar 

Hur länge håller en ögonbrynstatuering?Ögonbrynstatuering ger ett semipermanent resultat, hållbarheten är individuellt beroende på hudtyp, skötsel och livsstil där dessa kan avgöra hur bra färgen fäster sig i huden. Det vanligaste är att färgen börjar blekna efter ungefär 1-2 år. Vi rekommenderar att man då gör en påfyllning. 

Gör behandlingen ont? 
Smärta är en upplevelse som kan variera mellan olika individer. De flesta som utför en ögonbrynstatuering upplever att det gör ont men att det är en hanterbar smärta. Vi erbjuder även bedövningssalva för dig som önskar det. 

Hur lång tid tar behandlingen? 
En ögonbrynstatuering kan ungefär ta 1-2 timmar. 

Vilka kan inte behandlas?
Vi utför inga behandlingar på gravida eller ammande,dessutom kan vi inte behandla dig som har något utav följande: 

•  Har gjort botox eller filler de senaste 2 veckorna.  

• Har onormal ärrbildning 

• Om du har sår, utslag eller eksem på behandlingsområdet. Samt andra hudtillstånd som solbränna, svamp m.m. Även hudsjukdomar som Psoriasis.

• Sjukdomar; Diabetes, epilepsi, blödarsjuka, pacemaker/hjärtproblem och blodsjukdomar som HIV eller hepatit. 
•  Genomgår kemoterapi eller cellgifter

• Har en aktiv virusinfektion i kroppen som herpesinfektion. Eftersom detta försvårar läkningsprocessen.

•  Aknebehandling med retinoider under det senaste året.

•  Om du är sjuk (förkylning, influensa, feber, magsjuka)

•  Fått Muskelavslappnande medel eller fillers inom 2 veckor

•  Nickelallergi (beroende på hur känslig du är), patchtest ska ske minst 3 dagar innan behandling.

•  Behandlat akne med retinoider (a-vitamin/retinol) under det senaste året.


Vad är skillnaden mellan en traditionell ögonbrynstatuering och 3D Microblading? 
En traditionell ögonbrynstatuering utförs med en maskin medan en 3D microblading kan både utföras manuellt och med maskin. Genom de olika teknikerna som en 3D microblading erbjuder kan man uppnå ett naturligt resultat som liknar riktiga hårstrån. En traditionell ögonbrynstatuering ger främst definierade ögonbryn och ett mer sminkat utseende. Genom att använda en maskin behöver man inte trycka hårt för att färgen ska fästa. Färgen blir därför mer jämn än vid andra manuella metoder. 

Eyebrows Makeup

Ögonbrynstatuering med Maskin

3995 kr ( Ord 5800kr ) 

Ask an Expert

Konsultation Ögonbrynstatuering med Maskin

Denna tjänst är kostnadsfri 

Ögonbrynstatuering : Tjänster
bottom of page